Reumablok Forte krém 125ml Izom, ízület 2 490 Ft
 • Kiárusítás!
 • -1 419 Ft
 • Új
2 490 Ft3 909 Ft
Kitonail 80mg/g gyógyszeres körömlakk 3,3ml [CSAK_SZEMÉLYES_ÁTVÉTEL] Dermokozmetikumok 5 829 Ft
 • Kiárusítás!
 • -1 370 Ft
 • Új
Béres CalciviD7 filmtabletta 60x Nőgyógyászat 3 689 Ft
 • Kiárusítás!
 • -946 Ft
 • Új
3 689 Ft4 635 Ft
Centrum A-tól-Z-ig filmtabletta ÉTR. 100x Vitaminok, nyomelemek 7 860 Ft
 • Kiárusítás!
 • -1 710 Ft
 • Új
6 639 Ft8 349 Ft
 • Új
Flamborin 500 mg tabletta 20x [CSAK_SZEMÉLYES_ÁTVÉTEL]
Flamborin 500 mg tabletta 20x [CSAK_SZEMÉLYES_ÁTVÉTEL]

Flamborin 500 mg tabletta 20x [CSAK_SZEMÉLYES_ÁTVÉTEL]

Vásárlói vélemény(0)
1 969 Ft

(Egységár 98 Ft db)

Adóval együtt

A Flamborin hatóanyaga a metamizol-nátrium-monohidrát (a továbbiakban metamizol), amely fájdalom és láz csillapítására szolgál. A beadást követően rövid időn belül csökkenti a lázat, hatása legalább 4-6 órán keresztül tart.

Flamborin 500 mg tabletta
metamizol-nátrium-monohidrát

Mennyiség
 • Akció!Akció! INGYENES SZÁLLÍTÁS 35000Ft összérték felett
 • Biztonságos fizetésBiztonságos fizetés Simplepay modullal
 • Legkedvezőbb díj:Legkedvezőbb díj:EasyBox csomagautomatába előre fizetéssel csak 890ft!

1. Milyen típusú gyógyszer a Flamborin és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Flamborin hatóanyaga a metamizol-nátrium-monohidrát (a továbbiakban metamizol), amely fájdalom és láz csillapítására szolgál. A beadást követõen rövid idõn belül csökkenti a lázat, hatása legalább 4-6 órán keresztül tart.

A Flamborin 500 mg tabletta 15 éves vagy annál idõsebb serdülõknél és felnõtteknél alkalmazható az alábbiak kezelésére:
- sérüléseket vagy mûtéti beavatkozásokat követõ heveny, súlyos fájdalmak
- görcsös (kólikás) hasi fájdalmak
- daganatok okozta fájdalmak
- egyéb heveny vagy krónikus, súlyos fájdalmak, ahol más terápiás módszerek nem javallottak
- egyéb kezelésekre nem reagáló, magas láz.

Keresse fel kezelõorvosát, ha tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak!

2. Tudnivalók a Flamborin szedése előtt

Ne szedje a Flamborint
- ha allergiás a metamizolra, más pirazolon-származékra (pl. propifenazonra, fenazonra), illetve pirazolidin-származékra (pl. fenilbutazonra, oxifenilbutazonra), vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevõjére.
- jelentõsen csökkent fehérvérsejtszám (1500/mm3 alatt), illetve korábban bármilyen okból bekövetkezett jelentõs fehérvérsejtszám-csökkenés esetén.
- ha tudomása van arról, hogy szervezete nem tolerálja a fájdalomcsillapítókat (fájdalomcsillapító szer okozta asztmája van, vagy csalánkiütéses/angioödémás (vizenyõs duzzanatot okozó) típusú reakciója alakul ki fájdalomcsillapító hatására). Ez azokra a betegekre is vonatkozik, akiknél hörgõgörcs (az alsó légutak hirtelen szûkülete) vagy egyéb túlérzékenységi reakciók (pl. orrüreggyulladás) alakulnak ki, amikor fájdalomcsillapítót, például szalicilátokat és paracetamolt, vagy egyéb, nem kábító hatású fájdalomcsillapítókat, például diklofenákot, ibuprofént, indometacint vagy naproxént szednek.
- ha csontvelõmûködési rendellenessége van, például daganatellenes (citosztatikus) kezelések után.
- ha vérképzési zavara van (a vérképzõrendszer megbetegedése).
- ha veleszületett glükóz-6-foszfát dehidrogenáz hiánya van (örökletes betegség, aminél fennáll a vörösvértestek szétesésének kockázata).
- ha hepatikus porfíriában szenved (a hemoglobinképzés zavarát okozó, örökletes betegség), mert fennáll a porfíriás roham kialakulásának kockázata.
- ha a terhesség utolsó három hónapjában van.

Amennyiben bizonytalan, hogy a fentiek közül bármelyik is érvényes-e Önre, forduljon kezelõorvosához vagy gyógyszerészéhez.

Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Flamborin szedése elõtt beszéljen kezelõorvosával vagy gyógyszerészével, ha az alábbiak közül bármelyik vonatkozhat Önre.

A Flamborin a pirazolon-származékok közé tartozó metamizolt tartalmaz, amelynek esetében fennáll a ritka, de életveszélyes sokk (hirtelen keringés-összeomlás) és az agranulocitózis (bizonyos fehérvérsejtek számának súlyos mértékû csökkenése által okozott heveny rendellenesség) kockázata. Ezért elõzetesen károsodott vérképzés (pl. daganatellenes szerekkel kezelt betegek), vagy a normál értékektõl eltérõ vérkép esetén adását kerülni kell, illetve az adagolás csak orvosi felügyelet mellett, a vérkép rendszeres ellenõrzésével történhet.

Súlyos túlérzékenységi reakciók (anafilaxiás/anafilaktoid reakciók)
Ne szedje a Flamborint:
- ha ismert, hogy túlérzékeny (anafilaxiás reakcióval reagál) vagy más (immunológiai) védekezõ reakciókat mutat a metamizolra; fennáll annak a kifejezett kockázata, hogy más fájdalomcsillapítókra (pirazolonokra és pirazolidinekre (kémiailag rokon vegyületekre)) is hasonló módon reagál.
- ha az agranulocitózis (a fehérvérsejtek számának csökkenése), pancitopénia (a fehérvérsejtek, a vörösvértestek és a vérlemezkék számának egyidejû csökkenése) vagy trombocitopénia (a vérlemezkék számának csökkenése) jeleit mutatja, amely kórképek magas lázzal, torokfájással, a száj-, az orr- vagy a torok gyulladásával, orrvérzéssel vagy ínyvérzéssel jellemezhetõk. Azonnal abba kell hagynia a Flamborin alkalmazását és orvoshoz kell fordulnia, ha ezeket a tüneteket tapasztalja!

Ha az alábbi rendellenességek/túlérzékenység állnak fenn Önnél, akkor a Flamborinnal szembeni túlérzékenységi reakciók kockázata jelentõsen megnõhet:
- a nemszteroid gyulladáscsökkentõkkel szembeni túlérzékenység (ezeket a gyógyszereket a fájdalom és a reuma kezelésére alkalmazzák), melynek tünete a viszketés és a duzzanat (csalánkiütés, angioödéma).
- rohamokban jelentkezõ légszomj a hörgõk falának összehúzódása miatt (hörgõasztma), különösen, ha egyúttal orrmelléküreg- és arcüreggyulladásban szenved vagy orrpolipja van.
- krónikus csalánkiütés.
- színezõanyagokkal (pl. tartrazinnal: E102) vagy tartósítószerekkel (pl. benzoátokkal: E210-213) szembeni túlérzékenység (bõrelváltozások, viszketés kíséri).
- alkohollal szembeni intolerancia, amikor akár kis mennyiségû alkoholra is tüsszögéssel, könnyezéssel és súlyos arcpirosodással reagál. Ez az alkoholintolerancia addig még nem diagnosztizált fájdalomcsillapító-intolerancia jele is lehet.

Ha Önnél a túlérzékenységi reakciók kockázata fokozottan fennáll, a Flamborint csak a lehetséges kockázatok és a várható elõnyök gondos mérlegelése után kaphatja. Ilyen esetekben szoros orvosi megfigyelés alatt kell állnia.
Azon betegek, akiknél súlyos allergiás reakciót vált ki a metamizol, különösen nagy kockázatúak az egyéb, nem kábító hatású fájdalomcsillapítók okozta hasonló reakciók területén.

Különösen a túlérzékeny betegeknél alakulhat ki anafilaxiás reakció. Ezért a Flamborin bevétele elõtt forduljon kezelõorvosához, aki fokozott körültekintéssel fog eljárni, amennyiben Ön asztmás beteg vagy túlérzékenységi reakciókra hajlamos.

Vérképzõszervi eltérések
Amennyiben a vérképzés zavarainak jeleit és tüneteit (agranulocitózis, trombocitopénia, pancitopénia) jelentkeznek Önnél, azonnal hagyja abba a Flamborin szedését és forduljon kezelõorvosához! Ezek a reakciók akkor is elõfordulhatnak, ha a metamizol szedése korábban nem okozott Önnél problémát.
A jellemzõ tünetek az alábbiak:
- a szájüregben, orrban, torokban, a nemi szerveken, illetve végbéltájékon kialakuló nyálkahártya-gyulladás
- torokfájás
- nyelési nehézség
- magas láz, hidegrázás
- általános rossz közérzet
- véraláfutások
- vérzések.
Antibiotikum szedés esetén azonban ezek a jelek akár minimálisak is lehetnek. Az általános egészségi állapot váratlan romlása az agranulocitózisra utalhat.

Súlyos bõrreakciók
Metamizol alkalmazása során beszámoltak a következõ életveszélyes bõrreakciókról: Stevens?Johnson-szindróma (SJS) és toxikus epidermális nekrolízis (TEN). A SJS és a TEN tüneteinek jelentkezése esetén (mint pl. a gyakran hólyagosodással vagy nyálkahártya-elváltozással kísért progresszív bõrkiütés) a Flamborin tablettával történõ kezelést azonnal abba kell hagyni, valamint orvoshoz kell fordulni! A metamizol szedését a késõbbiekben sem szabad újra elkezdeni!

Vérnyomásesés
A Flamborin tabletta vérnyomásesést válthat ki. Ennek kockázata növekszik:
- ha Önnek már eleve alacsony a vérnyomása,
- ha szervezete súlyos mértékben ki van száradva,
- ha elégtelen a vérkeringése vagy a keringési elégtelenség korai stádiumában van (pl. szívroham vagy súlyos sérülések esetén),
- ha Önnek magas láza van.
Ha Önnél az alacsony vérnyomásos reakciók kockázata fennáll, a Flamborin alkalmazását gondosan mérlegelni kell, és Önt orvosi felügyelet alatt kell tartani. Ilyen esetekben a Flamborin bevétele elõtt forduljon kezelõorvosához, aki megelõzõ intézkedéseket (pl. a vérkeringés stabilizálására) tehet a vérnyomásesés kockázatának csökkentése érdekében.

Ha a vérnyomásesés elkerülése kritikus fontosságú (pl. ha súlyos szívkoszorúér-betegségben szenved, vagy jelentõs érszûkülete van, ami korlátozza például az agy vérellátását), a Flamborin kizárólag a vérkeringés gondos ellenõrzése mellett alkalmazható.

Súlyos máj- és vesekárosodás
Vese- vagy májmûködési rendellenesség esetén a Flamborint csak a kezelõorvosa gondos mérlegelését követõen, megfelelõ elõvigyázatossági intézkedések mellett lehet alkalmazni. A metamizol nagy adagjának alkalmazása kerülendõ súlyos vese- és májkárosodásban szenvedõ betegnél.

A metamizol befolyásolhatja egyes laboratóriumi vizsgálatok (pl. szérumkreatinin-, triglicerid-, HDL-koleszterinszint-, húgysavszintmérések) eredményét, ezért ha ilyen vizsgálaton vesz részt, feltétlenül jelezze, hogy Flamborint szed.

Idõsek
Idõskorúak esetében a metamizol bomlástermékeinek kiürülése lelassulhat.

Gyermekek és serdülõk
A Flamborin 500 mg tabletta nem adható 15 évesnél fiatalabb gyermekeknek és serdülõknek, mivel tablettánként fixen 500 mg metamizolt tartalmaz. Ezen gyógyszer egyéb gyógyszerformái és hatáserõsségei elérhetõek kisebb gyermekek számára. Kérdezze meg kezelõorvosát vagy gyógyszerészét.

476966

Adatlap

Gyógyszer
Igen
Vényre
Nem
Támogatott
Nem
EP kártyára
Igen
Egységnév
DB
Egységár
98
Újdonság
Nem
Kiemelt
Nem
Tárolás
Szobahőmérsékleten tartandó
Termék besorolás
Vény nélkül kapható gyógyszer
Termék forma
Tabletta, filmtabletta, drazsé
Csak személyes átvétellel
Igen
Alma akciós újságban
Nem
Kedvezményes
Nem

Megadott referenciák

Még nincsenek vásárlói vélemények.

Vásárlói vélemény írása
Flamborin 500 mg tabletta 20x [CSAK_SZEMÉLYES_ÁTVÉTEL]
Flamborin 500 mg tabletta 20x [CSAK_SZEMÉLYES_ÁTVÉTEL] Nátha 1 969 Ft

Flamborin 500 mg tabletta 20x [CSAK_SZEMÉLYES_ÁTVÉTEL]

1 969 Ft

(Egységár 98 Ft db)

Adóval együtt