Cannaderm Mentholka gél hûsítõ 200ml Izom, ízület 2 590 Ft
 • Kiárusítás!
 • -1 709 Ft
 • Új
2 590 Ft4 299 Ft
Systane Ultra szemcsepp tartósítószer mentes 10ml Szem 4 679 Ft
 • Kiárusítás!
 • -660 Ft
 • Új
4 019 Ft4 679 Ft
Ocutein Sensitive Plus szemcsepp 15ml Szem 3 789 Ft
 • Kiárusítás!
 • -1 364 Ft
 • Új
2 615 Ft3 979 Ft
Betadine oldat 30ml Sebkezelés 2 559 Ft
 • Kiárusítás!
 • -400 Ft
 • Új
2 259 Ft2 659 Ft
 • Új
Vigantol 20000 NE/ml belsõleges oldatos cseppek 10ml [CSAK_SZEMÉLYES_ÁTVÉTEL]
Vigantol 20000 NE/ml belsõleges oldatos cseppek 10ml [CSAK_SZEMÉLYES_ÁTVÉTEL]

Vigantol 20000 NE/ml belsõleges oldatos cseppek 10ml [CSAK_SZEMÉLYES_ÁTVÉTEL]

Vásárlói vélemény(0)
1 855 Ft

(Egységár 1 855 Ft DB)

Adóval együtt

D-vitamin az egész családnak, már újszülött kortól. A Vigantol csepp alkalmazható D-vitamin hiány megelőzésére és kezelésére, amely többek között az angolkór vagy a csontlágyulás kialakulásához is vezethet. Emellett felnőttek esetében a csontritkulás kiegészítő kezelésére is alkalmazható. Kolekalciferol tartalmú, vény nélkül kapható gyógyszer. 

Mennyiség
 • Akció!Akció! INGYENES SZÁLLÍTÁS 35000Ft összérték felett
 • Biztonságos fizetésBiztonságos fizetés Simplepay modullal
 • Legkedvezőbb díj:Legkedvezőbb díj:GLS vagy EasyBox csomagautomatába vagy Sameday házhozszállítás csak 990 Ft

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Vigantol cseppek és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Vigantol cseppek D3-vitamint tartalmaznak.
Alkalmazható:
- D-vitamin hiány megelőzésére és kezelésére, ami olyan állapotok kialakulásához vezethet, mint az angolkór vagy a csontlágyulás, valamint
- a csontritkulás kiegészítő kezelésére felnőtteknél.
2. Tudnivalók a Vigantol cseppek szedése előtt
Ne szedje a Vigantol cseppeket:
- ha allergiás a D3-vitaminra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
- ha vérének magas a kalcium tartalma.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Vigantol cseppek alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával, vagy gyógyszerészével.
- Napi 2 cseppet (1000 NE (nemzetközi egység) D3-vitamin) meghaladó adag hosszantartó alkalmazása esetén a vér kalcium tartalmának alakulását figyelemmel kell kísérni.
- Óvatosan adható:
- ha kórtörténetében vesekövesség fordult elő.
- szarkoidózis (ismeretlen eredetű, leggyakrabban a tüdőket érintő, gyulladásos csomók képződésével járó megbetegedés) esetén.
- egyéb D-vitamin bevitel esetén (például más gyógyszerekkel).
- mellékpajzsmirigy-alulműködés kórformái esetén.
Egyéb gyógyszerek és a Vigantol cseppek
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
A gyógyszerek hatását és mellékhatásait (tolerálhatóságát) más gyógyszerek egyidejű szedése befolyásolhatja. Ilyen kölcsönhatások akkor is felléphetnek, ha csak rövid idő telt el a gyógyszer beszedése óta.
A Vigantol cseppek és az alább felsorolt gyógyszerek együttes alkalmazását kerülni kell:
- fenitoin (epilepszia kezelésére használatos gyógyszer) vagy barbiturátok (altatószerek) befolyásolhatják a D3-vitamin hatását;
- kortikoszteroidok (gyulladáscsökkentők) egyidejű adása a D3-vitamin hatásának csökkenéséhez vezethet;
- digitáliszokkal (szívglikozidok - szívbetegségben szedett gyógyszerek) történő egyidejű kezelés esetén ezen gyógyszerek toxicitása nőhet. A betegek vérében rendszeresen ellenőrizni kell a digitáliszok-, illetve a kalcium szinteket, és EKG-vizsgálatot kell végezni;
- egyes vizelethajtó szerekkel (ún. tiadiazin származékok, például benzotiadizin) történő egyidejű kezelés esetén a vér kalciumszintje emelkedhet;
- egyéb D-vitamin tartalmú készítményekkel;
- bizonyos antibiotikumokkal (például rifampicin és izoniazid), mivel a D3-vitamin lebomlása fokozódhat, és ezáltal csökkenhet a hatékonysága.
Terhesség, szoptatás és termékenység
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Terhesség
A D-vitamin anyagcseretermékei a méhlepényen keresztül átjutnak a magzatba. Emiatt túladagolás esetén károsodhat a magzat fejlődése: a testi és szellemi fejlődés lassulhat, különböző súlyosságú aorta-szűkületek alakulhatnak ki. A terhesség alatt ezért a Vigantol cseppek szedése különös elővigyázatosságot igényel.
Szoptatás
A D-vitamin és anyagcseretermékei átjutnak az anyatejbe.
A Vigantol cseppek várandós és szoptató anyáknak kizárólag orvosi javaslatra, az anya és a gyermek orvosi ellenőrzése mellett alkalmazható.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre kifejtett hatást nem vizsgálták.
3. Hogyan kell szedni a Vigantol cseppeket?
A gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
A készítmény ajánlott adagja:
Megelőzésre:
Koraszülött csecsemők esetében: napi 2 csepp Vigantol cseppek (1000 NE D3-vitamin). A korrigált kor 40. hetének betöltését követően az adag napi 1 cseppre csökkentendő.
Újszülöttek és csecsemők esetében: napi 1 csepp Vigantol cseppek (500 NE D3-vitamin).
A csecsemők életük második hetétől kapnak Vigantol cseppeket, első életévük végéig. A második életévben továbbra is javasolt a Vigantol cseppek alkalmazása, különösen a téli hónapokban.
Koraszülött csecsemők, újszülöttek és csecsemők esetében a Vigantol cseppek orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható.
Gyermekek és serdülők (18 éves korig) esetében: napi 1 csepp Vigantol cseppek (500 NE D3-vitamin).
Felnőttek (18 év felettiek és idősek): napi 1 csepp Vigantol cseppek (500 NE D3-vitamin).
Kezelésére:
D-vitamin hiány okozta csontlágyulás és angolkór kezelésére: napi 2-10 csepp Vigantol cseppek (1000-5000 NE D3-vitamin). A kezelést 1 évig javasolt folytatni.
Időskori csontlágyulással együttjáró csontritkulás (oszteoporózis) kiegészítő kezelésére: napi 2 csepp Vigantol cseppek (1000 NE D3-vitamin).
Csontritkulás kiegészítő kezelésére: naponta 2-4 csepp Vigantol cseppek (1000-2000 NE D3-vitamin) adása javasolt.
Koraszülött csecsemők, újszülöttek és csecsemők esetében a Vigantol cseppek orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható.
A javasoltnál hosszabb ideig vagy nagyobb adagban csak orvosi ellenőrzés mellett alkalmazható.
Továbbá orvosi felügyelet nélkül egyidejűleg nem szedhető más D-vitamin (kolekalciferol), kalcitriol vagy más D-vitamin metabolit vagy D-vitamin analóg tartalmú gyógyszerrel, étrend-kiegészítővel, élelmiszerrel.
Az alkalmazás módja és időtartama:
Tartsa a készítményt tartalmazó üveget fejjel lefelé, függőleges helyzetben. Eltelhet egy kis idő az első csepp megjelenéséig.
Hogyan és mikor szedje?
Csecsemőknek és kisgyermekeknek egy kanál tejben vagy ételben adjuk. Amennyiben a cseppeket cumisüvegbe vagy kanállal adott ételbe keverjük, figyeljünk a teljes elfogyasztásra, különben nem jut be a kívánt mennyiségű hatóanyag.
A Vigantol cseppek adagjának megállapításakor figyelembe kell venni a csecsemő által elfogyasztott ételben található D-vitamin mennyiségét is.
Azoknál a szoptatott csecsemőknél, akiknek az édesanyja a terhesség utolsó harmadában szedett D-vitamint, a D-vitamin adását a születés utáni 3. héttől ajánlott kezdeni.
Azoknál a szoptatott csecsemőknél, akiknek az édesanyja a terhesség utolsó harmadában nem szedett D-vitamint, a D-vitamin adását már a születés utáni első naptól ajánlott kezdeni.
A módosított összetételű tejjel táplált újszülötteknél, akiknél a naponta elfogyasztott tejmennyiséggel biztosított a javasolt napi 400 NE D-vitamin, nincs szükségük D-vitamin kiegészítésre.
Idősebb gyermekek és felnőttek egy kanál folyadékkal vegyék be a Vigantol cseppeket.
Ha az előírtnál több Vigantol cseppeket vett be
A Vigantol cseppek nagy adagban is jól felszívódik. D3-vitamin akut vagy krónikus túladagolása a vér kalcium szintjének megemelkedését okozhatja, amely tartós és életveszélyes lehet. A tünetek kevésbé jellegzetesek és nyilvánvalóak, ezek közé tartozhat a szívritmuszavar, hányinger, hányás, székrekedés, szomjúság, fokozott vizeletürítés, kiszáradás, vesekőképződéssel járó fokozott kalciumürítés a vizelettel, a vese elmeszesedése, izomgyengeség, általános elerőtlenedés vagy zavart tudat. Továbbá a krónikus túladagolás a vérerek és szövetek elmeszesedéséhez vezethet.
Túladagolás, illetve annak gyanúja esetén azonnali orvosi segítséget kell kérni és kórházi kezelés is szükségessé válhat.
Ha elfelejtette bevenni a Vigantol cseppeket
Amennyiben elfelejtette bevenni a Vigantol cseppeket, várja meg a következő bevétel időpontját és folytassa a készítmény alkalmazását az orvos által előírtak szerint. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Amennyiben több napig nem alkalmazta a gyógyszert, forduljon kezelőorvosához.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
A Vigantol cseppek ajánlott adagban való alkalmazása esetén általában nem várhatók mellékhatások.
Amennyiben mellékhatások alakulnak ki, azok túlnyomórészt a túladagolás következtében a vérben létrejövő kalciumszint-emelkedés következményei.
Emésztőrendszeri betegségek:
emésztőrendszeri panaszok, mint székrekedés, bélgázképződés, hányinger, hasi fájdalom vagy hasmenés.
A bőr és a bőr alatti szövet betegségei:
túlérzékenységi reakciók, mint bőrviszketés, bőrkiütés vagy csalánkiütés.
Anyagcsere- és táplálkozási betegségek:
túl magas kalciumszint a vérben (hiperkalcémia) és fokozott kalciumürítés a vizelettel (hiperkalciúria).
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Vigantol cseppeket tárolni?
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
A fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Ne szedje ezt a gyógyszert, ha zavarossá válását, bomlását észleli.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Vigantol cseppek?
- A készítmény hatóanyaga a kolekalciferol (D3-vitamin).
1 ml oldat (kb. 40 csepp) 0,5 mg kolekalciferolt, 20 000 NE (nemzetközi egység) D3-vitaminnak megfelelő mennyiséget tartalmaz.
1 csepp 500 NE D3-vitaminnal egyenértékű.
- Egyéb összetevők: közepes szénláncú zsírsavak trigliceridjei.
Milyen a Vigantol cseppek külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Átlátszó, enyhén sárgás színű, viszkózus oldat.
10 ml oldat fehér, csavaros, PP kupakkal lezárt, fehér PE központi cseppentővel ellátott, barna, III-as típusú üvegben és dobozban.

Merck
222535

Adatlap

Gyógyszer
Igen
Vényre
Nem
Támogatott
Nem
EP kártyára
Igen
Egységnév
DB
Egységár
1855
Újdonság
Nem
Kiemelt
Nem
Tárolás
Szobahőmérsékleten tartandó
Termék besorolás
Vény nélkül kapható gyógyszer
Termék forma
Cseppek bevételre
Csak személyes átvétellel
Igen
Alma akciós újságban
Nem
Kedvezményes
Nem

Megadott referenciák

Még nincsenek vásárlói vélemények.

Vásárlói vélemény írása
Vigantol 20000 NE/ml belsõleges oldatos cseppek 10ml [CSAK_SZEMÉLYES_ÁTVÉTEL]
Vigantol 20000 NE/ml belsõleges oldatos cseppek 10ml [CSAK_SZEMÉLYES_ÁTVÉTEL] Baba-Mama 1 829 Ft

Vigantol 20000 NE/ml belsõleges oldatos cseppek 10ml [CSAK_SZEMÉLYES_ÁTVÉTEL]

1 855 Ft

(Egységár 1 855 Ft DB)

Adóval együtt