Cannaderm Mentholka gél hûsítõ 200ml Izom, ízület 2 590 Ft
 • Kiárusítás!
 • -1 709 Ft
 • Új
2 590 Ft4 299 Ft
Systane Ultra szemcsepp tartósítószer mentes 10ml Szem 4 679 Ft
 • Kiárusítás!
 • -660 Ft
 • Új
4 019 Ft4 679 Ft
Ocutein Sensitive Plus szemcsepp 15ml Szem 3 789 Ft
 • Kiárusítás!
 • -1 364 Ft
 • Új
2 615 Ft3 979 Ft
Betadine oldat 30ml Sebkezelés 2 559 Ft
 • Kiárusítás!
 • -400 Ft
 • Új
2 259 Ft2 659 Ft
 • Új
Algoflex NEO 200 mg filmtabletta 20x buborékcsomagolásban [CSAK_SZEMÉLYES_ÁTVÉTEL]
Algoflex NEO 200 mg filmtabletta 20x buborékcsomagolásban [CSAK_SZEMÉLYES_ÁTVÉTEL]

Algoflex NEO 200 mg filmtabletta 20x buborékcsomagolásban [CSAK_SZEMÉLYES_ÁTVÉTEL]

Vásárlói vélemény(0)
3 339 Ft

(Egységár 166 Ft db)

Adóval együtt

Enyhe és közepesen erős akut izom és ízületi fájdalomra ajánlott hatékony fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő gyógyszer. 200 mg dexibuprofen tartalma ugyanolyan fájdalomcsillapító hatást nyújt mint 400mg ibuprofen, de kevésbé terheli meg a gyomor-bél rendszert. Kíméli Önt, nem kíméli a fájdalmat.

Algoflex Neo 200 mg filmtabletta
dexibuprofén

Mennyiség
 • Akció!Akció! INGYENES SZÁLLÍTÁS 35000Ft összérték felett
 • Biztonságos fizetésBiztonságos fizetés Simplepay modullal
 • Legkedvezőbb díj:Legkedvezőbb díj:GLS vagy EasyBox csomagautomatába vagy Sameday házhozszállítás csak 990 Ft

1. Milyen típusú gyógyszer az Algoflex Neo filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Az Algoflex Neo filmtabletta hatóanyaga a dexibuprofén, amely a nem-szteroid gyulladáscsökkentők (NSAID) csoportjába tartozik.
Az NSAID gyógyszereket, mint a dexibuprofént, fájdalomcsillapításra és gyulladáscsökkentésre alkalmazzák. Hatásukat a szervezet által termelt - a fájdalom és a gyulladás kialakulását befolyásoló anyagok (prosztaglandinok) képződésének gátlása által fejtik ki.

Az Algoflex Neo 200 mg filmtabletta az alábbi tünetek kezelésére ajánlott:
Enyhe és közepesen erős akut fájdalom és gyulladás rövid távú, tüneti kezelésére felnőtteknél, mint
- csont- és izomrendszer fájdalmai, mint pl, a hátfájás,
- fogfájás, foghúzást követő fájdalom
- menstruációs fájdalom,
- fejfájás,
- meghűléses betegségek és influenza során fellépő fájdalmas tünetek.

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha fájdalma 4 napon belül, láz pedig 3 napon belül nem enyhül, vagy éppen súlyosbodik.

2. Tudnivalók az Algoflex Neo filmtabletta szedése előtt

Ne szedje az Algoflex Neo filmtablettát:
- ha allergiás a dexibuprofénre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,
- ha allergiás az acetilszalicilsavra vagy más fájdalomcsillapító gyógyszerre (ez az allergia nehézlégzést, asztmás rohamot, orrfolyást, bőrkiütést, vagy az arc feldagadását okozhatja),
- ha korábban már más nem-szteroid (NSAID) gyógyszer vérzést vagy átfúródást okozott az emésztőrendszerében,
- ha jelenleg is fennáll, vagy volt már visszatérő gyomor- vagy nyombélfekélye (vérhányás, fekete széklet ürítése vagy véres hasmenés lehet annak a jele, hogy a gyomorban vagy a bélrendszerben vérzés van),
- ha tisztázatlan eredetű vérképzési zavarban szenved;
- ha agyérrendszeri (cerebrovaszkuláris) vagy egyéb fennálló vérzése van,
- gyulladásos bélbetegség (kólitisz ulceróza, Crohn-betegség) fellángolása esetén,
- ha súlyos folyadékhiányban szenved (amelyet okozhat hányás, hasmenés vagy elégtelen folyadékbevitel)
- ha súlyos szívelégtelensége van, vagy súlyos máj- vagy vesebetegsége van,
- ha Ön gyermeket vár, és a terhesség harmadik trimeszterében van.

Figyelmeztetések és óvintézkedések
Az Algoflex Neo filmtabletta alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával, ha:
- volt valaha gyomor- vagy nyombélfekélye,
- volt bélrendszeri fekélye, gyulladásos bélbetegsége (kólitisz ulcerózája vagy Crohn-betegsége),
- máj- vagy vesebetegsége van, vagy alkoholfüggősségben szenved,
- ödémája van (a testszövetekben folyadék gyűlik fel),
- szívbetegsége vagy magas vérnyomás betegsége van,
- szisztémás lupusz eritématózuszban (az ízületeket, izomzatot és a bőrt támadó betegség), vagy kevert kollagénbetegségben (a kötőszövetet érintő betegségben) szenved, vagy
- teherbe eséssel kapcsolatos gondokkal küzd (ritka esetekben egyes gyógyszerek, mint pl. az Algoflex Neo filmtabletta átmenetileg befolyásolhatják a nők fogamzóképességét, de ez a hatás a gyógyszer alkalmazásának befejezése után megszűnik).
- asztmája vagy allergiás betegsége van vagy volt valaha, mert légzéskimaradás léphet fel,
- ha szénanáthától, orrpoliptól vagy krónikus elzáródásos légúti betegségektől szenved, fennáll az allergiás reakciók előfordulásának fokozott kockázata. Az allergiás reakciók asztmás rohamok (ún. analgetikum asztma), Quincke-ödéma (főleg az arc, ajkak, szemhéjak vagy a nemi szervek körüli duzzanat) vagy csalánkiütés formájában jelentkezhetnek;
- nemrég nagyobb műtéten esett át;
- öröklött vérképzési rendellenessége (pl. akut intermittáló porfíria);
- ha fertőzés áll fenn Önnél – olvassa el a lenti, „Fertőzések” című részt.

A nem-szteroid gyulladáscsökkentőkkel történt kezeléseknél beszámoltak a kezelés alatt bármikor jelentkező és akár halált is okozó emésztőrendszeri vérzésről, fekélyképződésről vagy perforációról, figyelmeztető tünetek jelentkezésével vagy tünetek nélkül, vagy a kórelőzményben szereplő korábbi gyomor-bélrendszeri eseményt követően. Emésztőrendszeri vérzés vagy fekély kialakulása esetén a kezelést azonnal abba kell hagyni. Az emésztőrendszeri vérzés, fekély vagy perforáció kockázata nő a nem-szteroid gyulladáscsökkentő adagjának növelésével, ill. olyan betegeknél, akiknek a kórtörténetében fekély szerepel, főleg, ha annak szövődményeként vérzés vagy perforáció is előfordult (lásd 2. pont), és az időseknél.
Ezeknél a betegeknél a kezelést a lehető legalacsonyabb dózissal kell kezdeni, megfontolandó a védő gyógyszerek (pl. mizoprosztol vagy protonpumpa gátlók) együttes alkalmazása, valamint azoknál is, akik kis dózisú acetilszalicilsavat vagy más, az emésztőrendszeri kockázatot növelő gyógyszereket szednek egyidejűleg.
Azoknak a betegeknek, akiknél már előfordult korábban emésztőrendszeri mellékhatás – főleg, ha időskorúak – jelezni kell bármilyen szokatlan hasi panaszt (különösen az emésztőrendszeri vérzést), főleg a kezelés kezdeti szakaszában.

A dexibuprofénhez hasonló gyulladásgátló/fájdalomcsillapító gyógyszerek kissé növelhetik a szívroham vagy a sztrók kockázatát, főleg a nagy adagban történő alkalmazás esetén. Ne lépje túl az ajánlott adagot, és a kezelés ajánlott időtartamát.

Az Algoflex Neo filmtabletta szedése előtt mindig beszélje meg a kezelést kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha:
- Önnek szívproblémája van, például szívelégtelensége, angina pektorisza (mellkasi fájdalma), vagy ha volt már szívrohama, bypass-műtétje, perifériás artériás betegsége (gyenge vérkeringés a lábakban az artériák szűkülete vagy elzáródása miatt), vagy bármilyen jellegű sztrókja (beleértve a „mini sztrókot” vagy más néven az átmeneti isémiás rohamot [angol rövidítéssel: TIA] is).
- magasvérnyomás betegsége, cukorbetegsége, magas koleszterinszintje van, illetve családjában fordult már elő szívbetegség vagy sztrók, továbbá ha Ön dohányzik.

A fájdalomcsillapítók nagyobb adagjainak hosszantartó alkalmazása fejfájást eredményezhet (a nem előírásszerű használat). Ilyen esetben forduljon kezelőorvosához, és ne vegyen be több Algoflex Neo filmtablettát fejfájás ellen.
Általában a fájdalomcsillapítók rendszeres szedése – főleg többféle hatóanyagot tartalmazó fájdalomcsillapító egyidejű alkalmazása – állandó vesekárosodáshoz vezethet a veseelégtelenség kockázatával (analgetikum nephropathia).

Bőrreakciók
Súlyos bőrreakciókról számoltak be az Algoflex Neo kezeléssel kapcsolatosan. Azonnal abba kell hagynia az Algoflex Neo alkalmazását és orvoshoz kell fordulnia, ha bármilyen bőrkiütés, nyálkahártya-elváltozás, hólyag vagy az allergia más jele alakul ki, mivel ezek nagyon súlyos bőrreakciók első jelei lehetnek. Lásd 4. pont.

Fertőzések
Az Algoflex Neo elfedheti a fertőzések tüneteit, például a lázat és a fájdalmat. Ezért lehetséges, hogy az Algoflex Neo késleltetheti a fertőzés megfelelő kezelését, ami növelheti a szövődmények kialakulásának kockázatát. Ezt baktériumok okozta tüdőgyulladás és a bárányhimlőhöz társuló, baktériumok okozta bőrfertőzések esetén észlelték. Ha ezt a gyógyszert egy éppen zajló fertőzés során szedi, és a fertőzés tünetei továbbra is fennállnak vagy súlyosbodnak, azonnal forduljon orvoshoz!

Bárányhimlő fennállásakor nem szabad szedni nem-szteroid gyulladáscsökkentőket (NSAID-ok).

Egyéb gyógyszerek és az Algoflex Neo filmtabletta
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Az Algoflex Neo filmtabletta és néhány gyógyszer hatással lehetnek egymásra. Ilyen gyógyszerek pl.:
- a véralvadásgátlók (más néven vérhígítók, vérrögképződés elleni gyógyszerek, pl. acetilszalicilsav, warfarin, tiklopidin) megnövekedhet a vérzési idő
- a vérnyomáscsökkentők (ACE-gátlók, pl. kaptopril, béta-blokkolók, pl. atenolol, angiotenzin-II receptor antagonisták, mint pl. lozartán).

Az Algoflex Neo kezelést néhány más gyógyszer is befolyásolhatja, illetve a kezelés hatással lehet azokra. Ezért az Algoflex Neo filmtabletta és más gyógyszerek együttes szedése előtt mindig kérjen tanácsot kezelőorvosától vagy gyógyszerészétől. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét abban az esetben is, ha a fent említett gyógyszereken túl az alábbi gyógyszerek valamelyikét szedi:

Az alábbi gyógyszereket ne szedje az Algoflex Neo filmtablettával együtt, csak rendszeres orvosi ellenőrzés mellett:
- Nem-szteroid gyulladáscsökkentő (NSAID) gyógyszerek (fájdalom, láz vagy gyulladás csökkentésére). Ha az Algoflex Neo filmtablettát más NSAID gyógyszerrel vagy fájdalomcsillapítás céljából acetilszalicilsavval együtt szedi, a mellékhatások kialakulásának kockázata növekszik.

A gyógyszer biztonságos alkalmazásához feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát az alább felsorolt gyógyszerek egyidejű alkalmazásáról:
- A depresszió kezelésére használt lítium, mert az Algoflex Neo filmtabletta fokozhatja a lítium hatását.
- Az egyes daganatos, illetve reumás betegségek, valamint a pikkelysömör kezelésére használatos metotrexát, mivel az Algoflex Neo filmtabletta növelheti a metotrexát mellékhatásait.
- Vizelethajtók (vízhajtók), mivel a dexibuprofén csökkentheti ezeknek a gyógyszereknek a hatását.
- Kortikoszteroidok: fekélyek és vérzések kialakulásának kockázata növekedhet.
- Bizonyos depresszióellenes gyógyszerek (ún. szelektív szerotonin-visszavétel gátlók) növelhetik a gyomor-bélrendszeri vérzés veszélyét.
- Digoxin (szívgyógyszer). Az Algoflex Neo filmtabletta fokozhatja a digoxin mellékhatásait.
- Immunműködést gátló gyógyszerek (mint pl. ciklosporin, takrolimusz, szirolimusz), szulfonilurea tartalmú készítmények (szájon át szedhető vércukorszint-csökkentő gyógyszerek), és aminoglikozid antibiotikumok (fertőzések kezelésére), mert vesekárosodás léphet fel.
- Kinolon típusú antibiotikumok, mivel megnövekedhet a görcsök kockázata.
- Káliumspóroló vízhajtók, mert a vér káliumszintje megemelkedhet.
- epilepszia kezelésére használt fenitoin. Az Algoflex Neo filmtabletta fokozhatja a fenitoin mellékhatásait.
- Pemetrexed (egyes daganatos betegségek kezelésére alkalmazott gyógyszer).
- Zidovudin (HIV/AIDS kezelésére alkalmazott gyógyszer), mivel növekedhet az ízületi vérömleny, illetve a duzzanathoz vezető vérömleny kialakulásának kockázata.
- Baklofén (izomlazító): a baklofén mellékhatásai jelentkezhetnek a dexibuprofén szedésével.
- Szulfinpirazon, probenecid (köszvény kezelésére alkalmazott gyógyszerek), mert ezek késleltethetik az ibuprofén kiürülését.

Az Algoflex Neo filmtabletta bevétele étellel, itallal és alkohollal
Az Algoflex Neo filmtablettát étkezéstől függetlenül is beveheti, de célszerűbb étkezés közben alkalmazni, mert ez segíthet a gyomorproblémák megelőzésében, főleg tartós alkalmazáskor.

Az alkoholfogyasztást korlátozni vagy kerülni kell az Algoflex Neo szedése alatt, mert fokozhatja az emésztőrendszeri mellékhatásokat.

Terhesség, szoptatás és termékenység
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával.

A terhesség utolsó 3 hónapjában tilos Algoflex Neo filmtablettát szednie, mivel az még egészen kis adagok alkalmazása esetén is súlyosan károsíthatja a magzatot.
A terhesség első 6 hónapjában az Algoflex Neo filmtabletta csak orvosi javaslatra alkalmazható.
Az Algoflex Neo filmtabletta alkalmazása kerülendő akkor is, ha teherbe akar esni, mert nehezítheti a teherbeesést.

Az Algoflex Neo filmtabletta hatóanyagának csak igen kis mennyisége kerül át az anyatejbe. Ennek ellenére szoptatás alatt az Algoflex Neo filmtabletta hosszú ideig vagy nagyobb adagokban történő alkalmazását kerülni kell.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Ha az Algoflex Neo filmtabletta bevételét követően olyan mellékhatások jelentkeznek, mint szédülés, fáradtság vagy homályos látás, akkor ne vezessen gépjárművet, illetve ne végezzen gépekkel munkát (lásd 4. pont).

3. Hogyan kell szedni az Algoflex Neo filmtablettát?

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak megfelelően, vagy kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Az Algoflex Neo filmtablettát egy pohár vízzel vagy más folyadékkal kell bevenni. Az Algoflex Neo filmtabletta gyorsabban fejti ki a hatását, ha étel nélkül veszi be, de célszerűbb étkezés közben alkalmazni, mivel ez segíthet a gyomorproblémák megelőzésében, főleg hosszú távú alkalmazás esetén.

A kezdő adag 1 db Algoflex Neo 200 mg filmtabletta (200 mg dexibuprofén). A továbbiakban amennyiben szükséges, 6 – 8 óránként újabb filmtabletta vehető be.
Az egyes adagok bevétele között legalább 6 órának kell eltelnie.

Orvosi javaslat nélkül naponta 3 db Algoflex Neo 200 mg filmtablettánál (600 mg dexibuprofén) többet nem szabad bevenni.

Ha a gyógyszert kisebb adagban kell szednie: a tablettán lévő bemetszés (felezővonal) (lásd a “Milyen az Algoflex Neo külleme” részt) segítségével a tabletta egyenlő adagokra osztható. Helyezze a tablettát kemény felületre, és a hüvelyk- vagy a mutatóujjai segítségével törje el a tablettát a bemetszésnél.

A legkisebb hatásos adagot kell alkalmazni a tünetek enyhítéséhez szükséges legrövidebb ideig. Ha fertőzése van, azonnal forduljon orvoshoz, ha a tünetek (például láz és fájdalom) tartósan fennállnak vagy súlyosbodnak (lásd 2. pont).

Máj- vagy vesebetegségben szenvedő betegek
Máj- vagy vesebetegség esetén fokozott körültekintésre van szükség, ezért a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával.

Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél
Az Algoflex Neo alkalmazásával kapcsolatban gyermekek és serdülők esetében nem áll rendelkezésre elegendő tapasztalat, ezért 18 éves kor alatt a filmtabletta nem alkalmazható.

Idősek
Idősek esetében az adagolás megegyezik a felnőtteknek ajánlott adagolással, de fokozott óvatosság szükséges (lásd Figyelmeztetések és óvintézkedések).

Az alkalmazás időtartama
Beszéljen kezelőorvosával, ha az Algoflex Neo filmtablettára fájdalomcsillapítás céljából 4 napnál, láz esetén pedig 3 napnál tovább lenne szüksége, vagy ha a tünetek rosszabbodnak.

Ha az Algoflex Neo filmtabletta hatását túlzottan erősnek vagy gyengének találja, forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.

Ha az előírtnál több Algoflex Neo filmtablettát vett be
Ha az előírtnál több Algoflex Neo-t vett be, vagy ha egy gyermek véletlenül lenyelte a gyógyszert, mindig keresse fel kezelőorvosát vagy a legközelebbi kórházat, hogy tájékoztatást kapjon a kockázatról és a teendőkről.
Tünetként jelentkezhet hányinger, gyomorfájdalom, hányás (ami lehet véres), fejfájás, fülzúgás, zavartság és szemremegés. Nagy adagok esetén álmosságot, mellkasi fájdalmakat, szívdobogást, eszméletvesztést, görcsrohamot (főleg gyermekeknél), gyengeséget és szédülést, véres vizeletet, fázást és légzési problémákat jelentettek.

Ha elfelejtette bevenni az Algoflex Neo filmtablettát
Ne vegyen be kétszeres adagot az elfelejtett adag pótlására.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

239577

Adatlap

Gyógyszer
Igen
Vényre
Nem
Támogatott
Nem
EP kártyára
Igen
Egységnév
DB
Egységár
166
Újdonság
Nem
Kiemelt
Nem
Tárolás
Szobahőmérsékleten tartandó
Termék besorolás
Vény nélkül kapható gyógyszer
Termék forma
Tabletta, filmtabletta, drazsé
Csak személyes átvétellel
Igen
Alma akciós újságban
Nem
Kedvezményes
Nem

Megadott referenciák

Még nincsenek vásárlói vélemények.

Vásárlói vélemény írása
Algoflex NEO 200 mg filmtabletta 20x buborékcsomagolásban [CSAK_SZEMÉLYES_ÁTVÉTEL]
Algoflex NEO 200 mg filmtabletta 20x buborékcsomagolásban [CSAK_SZEMÉLYES_ÁTVÉTEL] Fájdalomcsillapítók 3 309 Ft

Algoflex NEO 200 mg filmtabletta 20x buborékcsomagolásban [CSAK_SZEMÉLYES_ÁTVÉTEL]

3 339 Ft

(Egységár 166 Ft db)

Adóval együtt